Mengembara ke Kuala Kangsar

Mengembara ke Kuala Kangsar... Bandar Diraja..


Pernah datang Kuala Kangsar?... Kuala Kangsar mungkin tak sehebat KL tetapi banyak event yang diadakan di Kuala Kangsar tau....

APA yang menariknya di Kuala Kangsar ialah istana tempat Istiadat Rasmi Diraja berlangsung terletak di Bukit Chandan. Istana lama yang juga dikenali sebagai Istana Kuning terletak juga berdekatan Istana. Dan berbagai tempat menarik termasuk tempat makanan yang sedap dan lazat.

Haa.. Bila dah datang Kuala Kangsar sama ada atas urusan kerja, event, hantar anak ke USAS, MRSM atau masuk sekolah, melancong atau jumpa kenalan.... Sudah pastinya anda mahu tempat persinggahan untuk mencuci mata kan..

So, sini banyak juga tempat and boleh pergi selain daripada yang di atas tu. Antaranya Laksa Pokok Asam Limau yang enak lagi sedap... Kalau ingin melihat atau mendapatkan rahsia daging terbaik boleh ke Shamille Agro Farm di Chuar Hulu... Ataupun boleh bersantai santai di tepi sungai Kuala Kangsar.... So, Cuba la mencuci mata...

Selamat Berhibur Penggembara Semua!



5 ulasan

MamaJue bab hotel tak kesah sebab asal boleh lena sudah.. tp b4 tu check jugak la kebersihan..

Jemput singgah ke blog MamaJue

Nice sharing... Kami kalau berjalan cari hotel bajet dan biasanya jalan tanpa dirancang... Tapi bagus la hotel ni milik Melayu kan... Susaha nak cari hotel milik Melayu Islam ni..

Pernah pergi sekali je. Makan laksa dan pergi ke masjid Ubaidillah kan nama dia.

Masjid Ubudiah... ya.. hotel bajet milik Melayu....

farah asalkan ada ruang nak solat dalam bilik ok lah